JOHDANTO

Tässä blogissa käsittelen elämää isättömänä isänä. Kerron mitä pelkoja isyys on tuonut esille ja millaista elämä isättömänä poikana on ollut.

Minulla on ollut hyvä elämä, koska minulla on ollut vahvat naismallit koko elämäni, mutta terveen ja esimerkillisen miesmallin puute on kuitenkin vaikuttanut ja tällä blogilla avaan tätä aihetta.

Toivon tämän blogin auttavan isättömiä poikia, johtui isättömyys sitten kuolemasta, hylkäämisestä tai muun etääntymisen johdosta. Toivon tämän myös auttavan isättömiä isiä, sekä isällisiä isiä isäksi tulemisen peloissa ja haasteissa.

Haluan blogini avaavan puolisoille sitä, mitä sen toisen päässä tapahtuu. Varsinkin kun puhutaan isättömästä pojasta, niin mieskuvat vääristyvät todella helposti. Monelle isättömälle mieskuva saattaa tulla esimerkiksi elokuvista ja naapureista, jolloin kuva saattaa helposti olla, että tunteista ja omista asioista ei puhuta. Tämä johtuu siitä, että miehistä syvää keskustelua ei hirveästi elokuvissa tai naapurustossa näy. Tästä syystä pyrin tässä blogissa avaamaan sitä, mitä mahdollisesti siellä toisen päässä liikkuu.

Yksinhuoltajaäitejä pyrin auttamaan huomaamaan asioita, joita poika saattaa kaivata, kun lapsi elää isätöntä elämää.

Totta kai hyvän kasvatuksen saa ilman miesmallia ja olen siitä erinomainen esimerkki, mutta on silti paljon asioita, missä olen epävarma ja mitä kaipaan, koska olen isätön.

Tämä blogi ei ole mikään opas siihen, mikä on oikein ja mikä väärin. Tämä on minun kokemuksiini pohjautuvia havaintoja ja mielipiteitä sekä erityisesti ajatuksia siitä, mitä on nyt isyyden myötä herännyt. Käyn blogissa läpi ihan arkisia oman elämäni vaiheita, sekä syvällisemmin tunteita ja havaintoja, mitä isättömyys ja isänä oleminen herättää.

Jos joku löytää elämäänsä apua tai vastauksia, niin se on aina voitto. Itselleni tämä toimii myös terapiamuotona käsitellä omaa menneisyyttä ja nykyisyyttä.

Jos haluat ottaa yhteyttä jonkin aiheen tiimoilta tai sinulla on mielessä yhteistyökuvioita, niin linkit löytyvät tuolta ylhäältä.