Meidän viikko: Perjantai

Tämä blogi on osa sarjaa nimeltä ”Meidän viikko”. Ideana on valita randomi viikko ja käyn tässä sarjassa läpi jokaisen päivän ja mitä se meidän arjessa piti sisällään. Julkaisen yhden blogin per päivä.
Tähän osui nyt viikko 2. Eli päivät 8.-14.1.2024

Perjantai aloitti viikonlopun tunnelman meidän perheessä, ja minulle päivä oli erityisen merkityksellinen koulutuksellisista syistä. Olen opiskelemassa Haaga-Heliassa ylemmässä ammattikorkeakoulussa palvelujohtamista, ja tänään oli ohjelmassa lähipäivä, jota kutsumme ”sadonkorjuu päiväksi”. Päivä oli täynnä intensiivistä oppimista ja ryhmätyöskentelyä. Erityisen tyydyttävää oli saada päätökseen palvelumuotoilun kurssi, jonka päätteeksi meille jaettiin sertifikaatit. Nyt voin ylpeästi kutsua itseäni sertifioiduksi palvelumuotoilijaksi.

Koulupäivän päätteeksi ehdin vielä hoitaa pari työhön liittyvää pikatehtävää ennen viikonlopun alkua. Työ ja opiskelu yhdistettynä perhe-elämään tekevät arjesta haastavaa, mutta myös palkitsevaa.

Päivän aikana tuli eteen myös yllättäviä organisointitehtäviä. Poikamme jalkapallojoukkueen joukkueenjohtajana sain tiedon, että illan harjoitukset on peruttava huonojen kenttäolosuhteiden vuoksi. Tämän seurauksena piti nopeasti informoida muita vanhempia ja keksiä jotain vaihtoehtoista toimintaa.

Perheenä päätimme, että illan ohjelmaan kuuluu joko uimahalli tai luistelu/hiihto. Kuitenkin, kun vaimoni ilmoitti, että hänen täytyy jatkaa töiden parissa illalla, jouduimme hylkäämään uimahallivaihtoehdon, sillä kumpikaan lapsistamme ei vielä osaa uida itsenäisesti. Niinpä suuntasimme Herttoniemen Siilitielle, missä on kätevästi järjestetty ulkoilualue hiihtoladuilla ja luistinradalla. Tämä mahdollisti, että saatoin olla läsnä sekä tyttäreni luistelussa että poikani hiihdossa. Lapset nauttivat täysin rinnoin ulkoilusta, ja yli tunnin reippailun jälkeen poikani oli hiihtänyt vaikuttavat 4,2 kilometriä!

Kylmästä säästä huolimatta ilta sujui mainiosti. Lähetin vaimolleni viestin, jossa pyysin laittamaan saunan päälle, jotta pääsisimme suoraan lämpimiin löylyihin kotiin palattuamme. Saunan jälkeen nautimme iltapalan ja lapset suuntasivat nukkumaan. Me vanhemmatkin päädyimme varhain pehkuihin, sillä seuraavana päivänä oli tiedossa jotain erityistä – bileet, joista kerron enemmän seuraavassa blogikirjoituksessani.

Näin sujui meidän perjantaimme – täynnä opiskelua, perheen yhteistä aikaa ja ulkoilun iloa. Arki ja opiskelu yhdistettynä perhe-elämään tuo mukanaan monenlaisia haasteita, mutta myös suuria ilon hetkiä. Viikonloppu alkoi rauhallisissa merkeissä, mutta seuraava päivä lupasi jotain aivan erilaista.


Vastaa

Blog at WordPress.com.